Σελίδες

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αποκάλυψη! Οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται στην Τουρκία


Μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και αποκάλυψε πως τον Αύγουστο του 2014 εκπαιδεύτηκε στην Τουρκία.
Και δεν είναι ο μόνος.
Πρόκειται για τον 20χρονο Αμπντουραχμάν Αμπντουλχαντί, ο οποίος μίλησε στο Sputnik για τις εμπειρίες που αποκόμισε, όντας μέλος του ISIS: «Τον Αύγουστο του 2014 εκπαιδεύτηκα στα Άδανα υπό τις διαταγές ενός οπλαρχηγού από το Ισλαμικό Κράτος».

Ο Αμπντουλχαντί αιχμαλωτίστηκε από σοσιαλιστές Κούρδους τον Δεκέμβριο, στα βορειοανατολικά της Συρίας.
Όπως αναφέρει: «Ήμασταν 60 από εμάς, και εκπαιδευτήκαμε σε ένα χωριό όχι μακριά από το αεροδρόμιο. Ξυπνούσαμε το πρωί και αθλούμασταν. Μια φορά την εβδομάδα κάναμε σκοποβολή, μας δίδαξαν πώς να χειριζόμαστε καλάσνικοφ, οπλοπολυβόλα και άλλους τύπους όπλων».
«Εκπαιδευτήκαμε από τον Αχμέτ από την Ούρφα (μια πόλη στην νοτιοανατολική Ανατολία της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία), και ένα μέλος της ομάδας που τον έλεγαν Ιμπραήμ ήταν ο διερμηνέας μας».
«Η εκπαίδευση έγινε στην Τουρκία επειδή η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους θεώρησε ότι ήταν ασφαλέστερη από ό,τι στη Συρία. Δεν ήταν εύκολο να εκπαιδευτούμε στη Συρία εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών».
Αξίζει να σημειωθεί πως τα τουρκικά ΜΜΕ, παρουσίαζαν το στρατόπεδο εκπαίδευσης στα Άδανα ως στρατόπεδο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), μιας «μετριοπαθούς» οργάνωσης που η Τουρκία επισήμως και φανερά στηρίζει.
Ο νεαρός τζιχαντιστής συνεχίζει λέγοντας πως «Στα Μέσα έγραφαν ότι εκπαιδευόμασταν σε ένα στρατόπεδο του FSA, αλλά στην πραγματικότητα, και οι 60 ήμασταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Όλοι ήμασταν Σύροι, πολλοί εκ των οποίων είχαν πάει αρχικά στην Τουρκία για να εργαστούν και στη συνέχεια εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος».
«Έκανα επαφές με Σύρους στο διαδίκτυο, τους βοηθούσαμε να έρθουν στην Τουρκία και να ξεκινήσουν την εκπαίδευση. Όταν ολοκλήρωσα τη δική μου εκπαίδευση, για πέντε μήνες έζησα με έναν συγγενή μου που ήταν οπλαρχηγός της οργάνωσης στα Άδανα. Αποστολή μου ήταν να συναντώ νεοσύλλεκτους που έρχονταν από τη Συρία. Μετά την εκπαίδευση τους στέλναμε στην Ούρφα και από εκεί στη Ράκα. Από τη Ράκα τους έστελναν σε διάφορες περιοχές της Συρίας».
http://tilegrafima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου